Jag förstår att det kan kännas förvirrande vad Google Företagsfoto och 360º panorama egentligen är men här försöker jag besvara de eventuella frågor som du kan ha.

Frågorna är uppdelade i tre stycken olika kategorier och förslagsvis börjar du med de grundläggande och går sedan vidare om du ser några flera som är intressanta för just dig. Hittar du inte svaret på just din fråga är du varmt välkommen att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Grundläggande frågor

 • Hur kan Google Företagsfoton hjälpa mitt företag? +

  När potentiella kunder får träffar på ditt företag på Google Sök, ser de länken ”Visa insidan” direkt på sökresultatsidan! Efter att de klickat på länken förflyttas de virtuellt direkt in i ditt företag! Dessa 360° foton publiceras även på ditt Google+ Lokalt, Google Kartor och även på många andra Google-webbplatser. De ger kunderna en mycket bättre uppfattning om företagets utseende, inredning och interiör. Genom att använda lättanvända HTML-kodavsnitt går det även att bädda in bilderna på företagets egna webbplats.
 • Varför fotograferas företag och var ser jag 360° foton? +

  Google godkända fotografer världen runt tar stillbilder med hög kvalitet som skarvas ihop till 360° vyer med speciell teknik. Dessa godkända fotografer är oberoende leverantörer som har utbildats och certifierats av Google till att göra 360° foton med hög kvalitet. Som företagsägare kan du även överföra dina egna icke-360° foton till Google genom att logga in på Google+ Lokalt. Du ser 360° foton tagna av utbildade och certifierade fotografer direkt i Googles sökresultat, på Google Kartor och på din sida för Google+ Lokalt.
 • Vad gör du som jag inte kan göra själv? +

  Jag som betrodd fotograf är utbildad och certifierad av Google till att ta 360° foton med hög kvalitet på interiörer och kan hantera vanliga utmaningar såsom svag belysning och trånga utrymmen. Till det använder jag speciellt, av Google godkänt verktyg. För att klara det krävs det mycken fackkunskap samt speciellt utrustning. Jag är även certifierade att ta bilder med vidvinkeloabjektiv och vridbara kamerastativ, som när de överförs till Googles bearbetning omvandlas till 360-foton och en virtuell promenad genom ditt företag.När jag har överfört foton från min kamera använder Googles bearbetning avancerad bildskarvning, HDR, bildmatchning och annan teknik till att framställa dessa 360° rundturer.
 • Var är godkända fotografer aktiva för närvarande? +

  Godkända fotografer bokar in fotograferingar med företagsägare i USA, Kanada, Spanien, Italien, Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Sverige, Danmark, Irland, Australien och Nya Zeeland. Även om vi för närvarande inte är aktiva i ditt område går det alltid att överföra dina egna icke-360° fotonvia Google+ Lokalt.
 • Finns det begränsningar för vilka företag som får delta? +

  Jag kan inte överföra foton av juridiska och statliga byggnader. Inte heller foton av museum, eftersom dessa stöds via Google Art Project.
 • Vilket förhållande har du till Google? +

  Godkända fotografer är oberoende leverantörer / företag som varken är anställda av Google, Google-agenter eller på något annat sätt bundna till Google. Google har certifierat oss eftersom vi uppfyller Googles kvalitetskrav på att ta 360° foton, detaljbilder, samt överföra, moderera och slutligen publicera dessa på Google-webbplatser.
 • Vad kostar det att få företaget fotograferat? +

  Du hittar mina priser i menyn ovan.Eftersom godkända fotografer inte är anställda eller bundna till Google, avgör vi själva hur mycket vi tar betalt för utförda tjänster. Jag erbjuder mina tjänster till ett mycket rimligt marknadsvärde och du får även förhandla med mig för att få ett godtagbart pris för tjänsten. Före fotograferingen visar jag Tjänstavtalet som specificerar tjänsterna och ber dig godkänna det. Detta avtal anger även (bland annat) att du efter betalning till mig äger bilderna som tagits.
 • Kommer det att finnas människor på bilderna? +

  Det är bäst om 360° fotons fokus hamnar på företagets lokaler. Därför försöker jag att ha så få personer som möjligt på dem. Under fotograferingen kan det hända att jag sätter upp en skylt och varnar kunder och anställda som blir fotograferade. Som företagets ägare är det ditt ansvar att meddela dina kunder och anställda att fotografering äger rum.
 • Går det att upprepa fotograferingen? +

  Ja, du får gärna boka mig och ordna en ny fotografering så ofta du vill. Som min lojala kund får du viss rabatt på alla upprepade fotograferingar du bokar. Många företag som har renoverat interiören eller använder säsongsskyltning begär omfotografering. Kom ihåg att det även går att överföra de senaste 20 icke-360° foton genom Google+ Lokalt.
 • 1

Fotograferingen

 • Hur koordinerar jag fotograferingen? +

  Kontakta mig direkt och boka en fotografering. Företaget fotograferas på den bokade tiden. 360° foton publiceras på Google-webbplatser inom några dagar.
 • Hur lång tid tar fotograferingen? +

  I de flesta fall tar fotograferingen omkring en timme, men detta varierar beroende på företagets storlek.
 • Vad behöver jag förbereda före fotograferingen? +

  Du får gärna städa upp före fotograferingen, men kom ihåg att syftet med fotografierna är att visa kunderna vad de kan förvänta sig när de besöker ditt företag en vanlig dag.
 • Vilka delar av mitt företag fotograferas? +

  360° foton visar ditt företags huvudsakliga kundområden. Samarbeta med mig och besluta vilka delar av företaget du vill visa och även utesluta från fotograferingen. Syftet med fotografierna är återigen att visa kunderna vad de kan förvänta sig att se när de besöker företaget en vanlig dag.
 • Stör fotograferingen företagets verksamhet? +

  Jag vet att du leder ett företag och därför har fotograferingen utformats så att den stör så lite som möjligt. Jag arbetar enligt ditt schema så att fotografierna tas under en lämplig tid för dig och ditt företag. Fotograferingen kräver ingen särskild utrustning, belysning eller uppställning från din sida och det går bra att ha öppet. Även om fotograferingen inte stör och inte hindrar arbetet i företaget, är det en god idé att meddela kunderna att fotografering pågår och att de om möjligt undviker kameran.
 • 1

Sekretess & Lagar

 • Vilka åtgärder vidtas för efterlevnad av sekretess och lagar? +

  Fotograferingen utesluter områden i ditt företag du inte vill ha med. Med hänsyn till kundernas och de anställdas integritet meddelar jag alltid att fotografi tas. Alla 360° foton bearbetas av Googles toppmoderna teknik som suddar ut ansiktena på de kunder och anställda som finns på bilderna. Det går när som helst att begära ytterligare utsuddning eller borttagning av hela bilder med länken "Rapportera ett problem", som finns längst ned på 360° foton eller på din Google+ Lokalt-sida.
 • Vem i mitt företag kan ge fotograferingen lagligt tillstånd? +

  Du bör ha behörighet att tillåta att jag får åtkomst till företagets lokaler för att samla fotografier och därefter att tillåta Google att använda dessa i sina produkter och tjänster. Personer med denna behörighet innefattar företagets ägare eller en direktör eller föreståndare med tillstånd att sluta dessa avtal å företagets vägnar. Observera att genom att godkänna användarvillkoren och Googles användarvillkor före fotograferingen bekräftar du att du har behörighet till detta åtagande.
 • Kommer Google att använda bilderna i andra program än Google+ Lokalt? +

  Det kan hända att Google använder dessa bilder i andra produkter och tjänster som gör din företagsinformation mer användbar och åtkomlig för användare. Ytterligare intregration med Google Kartor gör det till exempel möjligt för kunder att enkelt hitta ditt företags 360° foton på alla de många platser där man använder Street View-bilder på närliggande gator.
 • Äger jag bilderna som tas av dig? +

  Ja, du äger bilderna som tas av mig när du betalat för dem och fotograferingen är slutförd. Tänk på att, när du skrivit under avtalet som tillhandahålls via mig, du licenserar även användning av bilderna till Google som publicerar dem.
 • Får jag granska bilderna efter det att de tagits och innan de kommer upp online? +

  Det är inte möjligt att granska bilderna innan de överförs till Google, eftersom tekniken använder enskilda, lösa och ogranskade bilder som kräver omfattande bearbetning när de överförts av mig för att skapa den tilltalande "rundturen" i ditt företag.
 • Får jag göra bilderna suddiga eller ta ned alla 360° foton från min företagsinformation? +

  Ja, om du ser ett stort problem kan du be Google sudda ut en del områden på 360° foton. Det går även att be Google ta ned alla 360° foton. För närvarande går det inte att ta ned enskilda foton. Begär utsuddning eller borttagning genom att klicka på länken "Rapportera ett problem" och skicka begärd information till Google. Observera att utsuddning/borttagning kan ta flera dagar.
 • Kan mina foton tas bort av andra orsaker? +

  Ja, dina foton kan tas bort om de bryter mot Googles fotopolicy. Även om alla företagsbilder genomgår en kvalitetsgranskning innan de överförs, händer det att en del bilder senare rapporteras som olämpliga och tas bort. Här handlar det om sådana fall såsom olagligheter, knark, pornografi och liknande. Den fullständiga fotopolicyn finner du här
 • Kan jag begära att ett foto tas bort om jag inte äger företaget? +

  På samma sätt som med Googles policy för Street View-bilder gör verktyget "Rapportera ett problem" det möjligt för användare att begära ytterligare utsuddning av bilder som visar användaren på 360° foton. Användare kan även begära borttagning av bilder som visar olämpligt innehåll och företagsägare kan be Google ta bort 360° bilder tagna av mig via länken "Rapportera ett problem" eller med "Rapportera olämpligt foto" för detaljbilder.
 • 1

TIP-Badge-v1-SV-full

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere